7 iun. 2012

Perla de valoare inestimabila, descoperita intr-o cripta din Emirate

Cercetatorii au descoperit cea mai veche perla din lume, de o valoare inestimabila, intr-o cripta dintr-un sit arheologic neolitic, din Emiratele Arabe Unite.

Cea mai veche perla din lume
Perla are o vechime de circa 7.500 de ani si pare sa fi detinut un rol deosebit in ritualurile funerare ale unei epoci de mult apuse, relateaza agentia italiana de presa TM News.

Informatia a fost dezvaluita intr-un comunicat oficial al Centrului National Francez de Cercetare Stiintifica (CNFCS), in cadrul caruia se precizeaza ca datele vizand cea mai veche perla din lume ar trebui actualizate, tinand cont ca pana in prezent, specialistii au acordat "locul de onoare" in acest clasament inedit, unei perle cu o vechime de circa 3.000 de ani inainte de Cristos, provenind dintr-un sit preistoric japonez.

"Perla care a fost descoperita de aceasta data in Emirate, se demonstreaza mult mai veche: probele efectuate cu carbon 14 releva ca originile acesteia se situeaza undeva in jurul anului 5.500 inainte de Cristos", se mentioneaza in comunicatul  CNFCS , potrivit sursei citate.

Rezultatele acestor cercetari, precum si descoperirile anterioare de perle din zona litoralului Arabiei Sud-Orientale, atesta faptul ca aceasta regiune a reprezentat cea mai veche scena a practicarii pescuitului de stridii de perle, atat pentru valoarea estetica a acestora, cat si in scopuri rituale, concluzioneaza sursa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.