13 iun. 2012

Proteste la Moscova - Putin nu mai intimideaza

Supranumit "Noul Tar", Vladimir Putin se straduieste din rasputeri sa reprime protestele populatiei, declansate in diferite zone ale Rusiei. Moscova e in plina fierbere, iar tactica intimidarii nu mai da rezultatele de odinioara.

Proteste la Moscova
Marti, strazile din centrul capitalei ruse au devenit neincapatoare pentru multimea decisa sa isi manifeste nemultumirile fata de regimul aflat la putere, informeaza publicatia italiana Giornalettismo.

In ciuda unei noi legi introduse de Putin, potrivit careia protestatarii sunt siliti sa plateasca amenzi piperate, care pot ajunge pana la 9.000 de dolari de persoana, circa 20.000 de manifestanti au protestat in ploaie, impotriva administratiei moscovite.

Inaltul reprezentant pentru politica externa si de siguranta comuna europeana, a transmis autoritatilor de la Moscova, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, un mesaj prin care recomanda "asigurarea respectarii standardelor europene vizand manifestarile publice, garantand populatiei libertatea de a demonstra pasnic".

Indiferenta lui Putin fata de sugestiile Uniunii Europene a facut si de aceasta data ca recomandarile privitoare la democratie si reforme viitoare, sa alunece pe langa urechile sale, asa cum s-a intamplat si pana acum, ceea ce a determinat presa internationala sa-l compare din ce in ce mai mult cu Stalin, concluzioneaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.