21 iun. 2012

Londra: umbra anarhistilor se alungeste asupra Jocurilor Olimpice

Grupuri violente din Europa meridionala, ar putea sa-si directioneze actiunile catre Londra, pentru a lovi capitala britanica, tocmai atunci cand se vor afla in plina desfasurare Jocurile Olimpice.

Umbra anarhistilor planeaza asupra Olimpiadei?
Cel putin aceasta este opinia expertilor in siguranta, care nutresc convingerea ca nuclee anarhice si-ar fi exprimat deja online, in mod foarte clar, intentia de a organiza actiuni precise, menite sa compromita manifestarea sportiva, relateaza The Telegraph.

Valentina Soria, cercetator si specialist in terorism, in cadrul Royal United Services Institute, sustine ca grupurile anarhice vor provoca agentii insarcinati cu mentinerea ordinei, pentru a crea cu tot dinadinsul o atmosfera incendiara.

Chiar daca pana in acest moment nu a fost descoperit vreun proiect de atentat, fortele politienesti si de siguranta britanice, au pus la punct un sistem de colaborare stransa cu colegii straini, pentru a preveni si impiedica eventualele atacuri.

Toate informatiile referitoare la astfel de amenintari, sunt transmise la Olympic Intelligence Center, laboratorul la nivelul caruia se evalueaza riscurile si posibilele actiuni teroriste, care si-ar putea intinde umbra amenintatoare asupra Olimpiadei.

Grupurile teroriste si-ar putea indrepta atentia asupra multinationalelor care sponsorizeaza manifestarea sportiva, astfel incat autoritatile acorda o atentie sporita si acestui aspect, subliniaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.