16 iun. 2012

Japonia - intoarcerea la energia nucleara

Premierul nipon, Yoshiniko Noda, a anuntat reactivarea a doua reactoare nucleare pentru producerea energiei electrice, sfidand astfel opinia publica, a carei decizie de renuntare la sursele energetice de acest tip a fost mai mult decat clara.

Japonia - reintoarcerea la energia nucleara
Tragedia numita "Fukushima" pare deja o umbra indepartata, la numai 15 luni de la dezastrul nuclear care a cutremurat Japonia, relateaza Washington Post.


In ciuda protestelor locale impotriva acestei decizii, justificate de riscurile pe care le presupune reactivarea centralelor nucleare, decizia guvernului japonez a fost exprimata ca urmare a insuficientei energetice la nivel national, precizeaza sursa.

Desi este vorba de o masura cu un impact negativ asupra opiniei publice nipone, autoritatile de la Tokio subliniaza necesitatea adoptarii acestei decizii, ca urmare a cresterii consumurilor energetice pe timp de vara, datorita utilizarii aparatelor de aer conditionat.

Premierul Noda a dispus reactivarea reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare din Oi, imediat dupa primirea acordului din partea guvernatorului provinciei Fukui, Issei Nishikawa.

In provincia Fukui, sunt amplasate 14 din cele 50 de reactoare nucleare ale Japoniei, precizeaza sursa, subliniind importanta pe care aceasta zona o detine in contextul productiei de energie nucleara la nivel national.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.