1 iul. 2012

Germania: Serviciile secrete protejeaza neonazistii?

In Germania, scandalul vizand ipoteza unei misterioase legaturi intre serviciile secrete si membrii gruparii National Socialist Underground (NSU), raspunzatoare pentru uciderea a noua mici comercianti greci si turci, tinde sa ia amploare.

Este vorba despre o lunga teorie potrivit careia serviciile secrete germane ar fi distrus in mod deliberat probe compromitatoare pentru mambrii unei celule de asasini neonazisti, relateaza Giornalettismo.

Lideri ai diferitelor partide politice din Germania si-au exprimat in acest context neincrederea in declaratiile oficiale emise de serviciile secrete, care neaga existenta celulei, insistand asupra variantei unui criminal unic, in ciuda dezacordului general inregistrat la nivelul intregii tari.

"Un astfel de comportament indreptateste lansarea oricarui gen de teorie", a afirmat Clemens Binninger, din partea CDU, in timp ce Petra Pau, politiciana de stanga, si-a exprimat convingerea ca "in mod clar, BSS ascunde foarte multe lucruri".

Nimeni nu se declara de partea serviciilor secrete, care sunt acuzate de complicitate in cazurile mai sus mentionate, rapoartele intocmite de agenti fiind considerate complet lipsite de credibilitate.

In perioada imediat urmatoare se asteapta concluziile vizand acest scandal, precum si demararea unei opratiuni de "curatenie generala" la nivelul Biroului Serviciilor Secrete germane, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.