Inghetata, alimentul-simbol atunci cand este vorba despre un dulce racoritor pe timp de vara, pare sa detina proprietati miraculoase, demonstrandu-se cat se poate de benefica in anumite cazuri de suferinte psiho-fizice.
Terapie cu inghetata |
Potrivit rezultatelor inregistrate in urma unui sondaj efectuat in randurile a 100 de nutritionisti, specialisti in psihologie si experti in tehnici de relaxare, inghetata e in masura sa transmita placere psiho-fizica, sa reinvie bucuria copilariei, ba chiar si sa trezeasca emotii deosebite.
"Gratie concentratiei de zaharuri absorbite rapid, consumul de inghetata creeaza senzatia de placere, actionand asupra unei zone a creierului situata la nivelul cortexului orbito-frontal, care face parte tocmai din asa-numitul circuit al placerii", explica Alessio Penzo, de la International Society of Psychology.
Cu terapia inghetatei, se pot rezolva si o serie de probleme legate de responsabilitatile cotidiene, reproducand senzatia de recompensa copilareasca pentru o treaba dusa la capat cu succes, sau se poate reduce considerabil suferinta adolescentilor de pe urma unei eventuale povesti de iubire sfarsite prost.
In plus, specialistii dezvaluie si o anumita corespondenta intre tipul de inghetata preferat si caracterul consumatorului: clasica inghetata la pahar este preferata celor ce simt nevoia sa isi ingaduie un moment de relaxare, de iesire dintr-o situatie stresanta, in timp ce inghetata la cornet, pare sa fie pritena celor generosi, iubitori de aventura, dar mai putin increzatori in fortele proprii.
Cat despre arome, energia ciocolatei semnaleaza un moral nu tocmai de invidiat, ciresele amare, fisticul si fructele exotice sunt ideale pentru o pauza de relaxare, cafeaua si caramelul sunt cele care incarca bateriile, iar vanilia cu frisca indica tentativa de a evita o veritabila criza de nervi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.