10 iul. 2012

Shorya Mahanot, micul Picasso indian

Cei care inca mai nutresc convingerea ca pentru a deveni un mare artist este absolut obligatoriu sa se studieze ani in sir, vor fi surprinsi sa afle ca Shorya Mahanot, un baietel indian in varsta de 5 ani, este deja considerat un "mic Picasso", geniu al picturii abstracte contemporane.

Shorya Mahanot - micul Picasso indian
Shorya este autorul unor lucrari de exceptie, care se bucura de un succes deosebit, incurajat fiind de intreaga familie, suficient de instarita de altfel, pentru a-i organiza prima expozitie anul trecut, la Taj Hotel, in Mombai, relateaza  The Guardian.

"La cinci ani este extrem de micut pentru a i se recunoaste cu usurinta talentul genial, dar daca picturile lui Shorya sunt intr-adevar deosebite, atunci acestea trebuiesc expuse publicului - insusi Jackson Pollock spunea ca arta abstracta necesita o forta interioara iesita din comun", a declarat cu nedisimulata mandrie Aditya, tatal micului pictor.

Una din picturile abstracte semnate de Shorya Mahanot
Concurenta acerba a micilor genii

Concurenta nu lipseste insa nici in sectorul tinerilor artisti care demonstreaza un talent surprinzator in realizarea unor opere remarcabile, printre rivalii lui Shorya, numarandu-se si reprezentante ale sexului frumos.

Aelita Andre, o fetita ruso-australiana care locuieste la Melbourne, este cu noua luni mai mica decat Shorya si demonstreaza o impresionanta abilitate artistica in creatiile sale picturale.

O alta concurenta importanta este si Marla Olmstead, unul din tablourile sale, realizat la numai 4 ani, fiind vandut cu 40 de mii de dolari, precizeaza si New York Times.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.