30 aug. 2012

Bluetooth SIG, noi standarde pentru fitness

Bluetooth Special Interest Group (SIG) a anuntat finalizarea a doua noi standarde de comunicare, gratie carora intentioneaza sa optimizeze schimbul de informatii intre dispozitivele dedicate activitatilor sportive si nu numai.

Bluetooth Special Interest Group
Smartphone, tablet sau PC, deopotriva, vor putea beneficia de avantajele oferite de tehnologia bluetooth intr-o noua varianta, care promite precizie net superioara, asa cum ii sta bine unui instrument de nadejde in acest sector, informeaza Webnews.

Bluetooth SIG si-a concentrat atentia de aceasta data asupra a doua activitati sportive, care se bucura de mare popularitate in randurile iubitorilor de miscare in aer liber sau la sala si anume ciclismul si jogging-ul.

Una din principalele probleme cu care se confrunta pana in prezent sportivul echipat cu astfel de dispozitive era tocmai slaba capacitate a acestora in elaborarea de informatii utile vizand activitatea fizica desfasurata, cum ar fi numarul de calorii arse, distanta parcursa si alte detalii corelate.

Cele doua noi standarde propuse de Bluetooth SIG au asadar drept obiectiv rezolvarea acestui neajuns, punand la dispozitia producatorilor instrumente cu ajutorul carora vor putea fabrica dispozitive mai generoase in informatii de interes major pentru utilizatorul dedicat activitatilor fizice amintite.

Accesoriile dedicate activitatii de fitness vor fi in masura sa elaboreze cu acuratete informatii vizand viteza alergatorului, cadenta, lungimea pasului sau frecventa pedalarii la bicicleta, caloriile arse si evident, distanta parcursa.

Datele astfel obtinute pot fi arhivate la nivelul altor dispozitive, pentru a pune bazele unui istoric al activitatii fizice desfasurate constant si a evalua rezultatele pe termen mediu si lung.

Mai mult decat atat, odata cu introducerea acestor elemente de noutate, bluetooth nu ezita sa deschida bratele multiplelor solutii corelate, extinse in universul gaming - o oportunitate care merita fara indoiala apreciata la justa sa valoare, subliniaza sursa. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.