23 mai 2016

Ciocolata viitorului - suc de fructe in loc de grasimi

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Warwick propun o alternativa la clasica tableta de ciocolata, care desi se demonstreaza delicioasa, prezinta un continut de grasimi daunator sanatatii. Ideea pe care se bazeaza noul produs este cea de a inlocui 50% din aceasta componenta buclucasa cu... suc de fructe.

Ciocolata viitorului - suc de fructe in loc de grasimi
Dupa ce s-au straduit luni in sir sa mentina cremozitatea si dulcea senzatie (la propriu si la figurat), pe care ciocolata traditionala o ofera la degustare, se pare ca in cele din urma, specialistii si-au atins obiectivul.

Stefan Bon, coordonatorul acestui inedit "proiect gastronomic", a explicat ca grasimile continute de acest aliment, constituie de fapt elementul care face ciocolata atat de placuta la gust cand se topeste pe limba: "Am reusit sa identificam un mod de reproducere aceasta proprietate a ciocolatei, substituind insa grasimile cu suc de fructe".

Este vorba in realitate despre asa-numita "emulsie Pickering", la care specialistii au adaugat micro-stropi de suc de portocale sau de afine, alaturi de lapte.

Efectul pare sa fie identic cu cel al ciocolatei clasice, preparate pe baza de grasimi, desi expertii admit ca in noua formula, ciocolata pastreaza aroma de fructe.

Pentru a inlatura insa acest "inconvenient", exista si o solutie: utilizand apa si o cantitate mica de vitamina C in locul sucului de fructe, se pare ca aroma ar putea fi eliminata cu desavarsire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.