Daca va intrebati uneori care sa fie secretul ce transforma ciocolata intr-un aliment de-a dreptul irezistibil, iata ca oamenii de stiinta par sa fi dezlegat misterul cantecului de sirena al acestui desert delicios.
Potrivit unui studiu publicat in revista Current Biology, ciocolata devine atat de apetisanta, gratie unei substante chimice similare opiumului, produsa de o anumita zona a creierului, relateaza Giornalettismo.
Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii din cadrul Universitatii din Michigan, efectuand o serie de experiente pe cobai.
"Studiul releva o surprinzatoare reactie de dependenta, generata pe masura ce se consuma ciocolata, mult asemanatoare celei demonstrate de persoanele obeze in raport cu mancarea sau de toxicodependenti in raport cu drogurile", a explicat Alexandra Difeliceantonio, una din membrii echipei care a realizat studiul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.