29 oct. 2012

Luca Parmitano - astronautul care canta la chitara pe orbita

Astronautul italian Luca Parmitano si-a luat chitara la spinare, in adevaratul inteles al cuvantului, pentru a canta melodiile sale preferate in drum spre statia orbitala, unde va ajunge in februarie 2013, cu naveta europeana Albert Einstein.

Luca Parmitano
Luca e un fan Beatles si pentru a purta in spatiu cele mai indragite piese ale celebrei formatii, specialistii au realizat o chitara speciala, la care va canta pentru prima data de pe orbita, relateaza Giornalettismo.

"E o chitara acustica speciala, careia i-a fost indepartata intreaga parte electronica, pentru a nu risca interferente cu aparatura de la bordul navetei", a explicat astronautul.

Pentru ca tabloul sa fie complet, e necesar sa amintim ca misiunea la care participa Luca se numeste "Volare" - titlul unui cantec bine cunoscut si in tara noastra - si ca antrenamentele intense pentru acest proiect, au loc in cadrul centrului special "Star City", situat chiar la portile Moscovei.

Totul a pornit de la o gluma: discutand despre o posibila incarcatura, de mici dimensiuni, care ar putea fi transportata la bord, Luca a propus amuzat o chitara, dar specialistii au considerat ca ideea nu e rea deloc, astfel incat s-au pus pe treaba.

"Asa a luat nastere si pasiunea mea pentru acest instrument - nu cantam la chitara, am invatat abia acum un an sa folosesc acest instrument cum se cuvine - si cine are timp de zdraganit? Dar acum renunt la televizor si cand vreau sa ma relaxez, cant pentru fetitele mele, Sara si Maia", a declarat Luca.

Cum melodia preferata a fetitelor este "We Are The Dinosaurs", Luca a decis sa le-o cante negresit din spatiu, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.