28 oct. 2012

NAVTEQ True - Nokia va avea propriul sau Street View (Video)

NAVTEQ True reprezinta pentru Nokia, ceea ce Street View este pentru Google: un proiect menit sa "colectioneze" milioane de imagini panoramiche surprinse pe strazile lumii, pentru a recrea un model virtual in 3D.

NAVTEQ True
Initiativa a fost anuntata vineri de grupul din Chicago, preluat in 2007 de producatorul finlandez, informeaza Webnews.

Este vorba despre o platforma creata cu obiectivul evident de a pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu avansat de harti pentru un teritoriu cat mai vast cu putinta, cu indicatii detaliate, utile celor ce se afla la volan si nu numai.

NAVTEQ True cocheteaza si cu ideea de a se strecura incet si sigur in sectorul mobil, cu deplina integrare la nivelul dispozitivelor smartphone Lumia care, gratie aplicatiei City Lens, vor putea identifica locatii de interes in vecinatatea zonei in care sunt pozitionate.

Acest lucru este va fi posibil prin intermediul unei tehnologii avansate, care realizeaza o corespondenta biunivoca intre geolocalizare si realitate virtuala augmentata, precizeaza sursa.

In ansamblu, NAVTEQ True, seamana mult cu serviciul Street View, integrat in Google Maps, dar avanseaza un punct forte, care se bazeaza pe calitatea deosebita a fotografiilor si inalta precizie a datelor oferite, culese de pe teren cu ajutorul unei aparaturi extrem de complexe, instalata la nivelul masinilor utilizate.

La baza proiectului se afla performantele a patru tehnologii esentiale:
  • 360° LIDAR: un sistem radar de lasere rotative, care poate inmagazina in fiecare secunda, pana la 1,3 milioane de puncte pentru a realiza modele 3D virtuale ale mediului inconjurator;
  • Senzori de pozitie: GPS si Inertial Measurement Unit (IMU), de inalta precizie;
  • Camere foto panoramice: realizeaza fotografii la 360 de grade, sincronizandu-se cu sistemul LIDAR;
  • Camere foto multi-view high resolution: toate imaginile sunt detaliate, pentru garantarea unei calitati maxime a serviciului.
NAVTEQ precizeaza pe blogul sau oficial, ca intr-o singura zi sunt acumulate circa 12 milioane de imagini vizand indicatoarele stradale, 2 milioane de fotografii panoramice si un trilion de informatii provenite de la sistemul LIDAR.

Toate acestea sunt corelate succesiv si arhivate astfel incat sa se realizeze un database complet si detaliat, cu reproducerea fidela a strazilor din lumea intreaga, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.