30 oct. 2012

Pearson si Bertelsmann - acord pentru ebook

Penguin si Random House au decis sa fondez un joint-venture, un colos editorial care se focalizeaza pe universul digital: gigantii Pearson si Bertelsman se unesc asadar, crand ceea ce se numeste Penguin Random House.

Este de fapt o noua entitate care, in mod paradoxal, desi abia a luat nastere, este deja cea mai mare din sector, relateaza Webnews.

Obiectivul este de a reduce cheltuielile comune si de a investi sume importante in universul digital, pentru a crea o platforma editoriala care nu se lasa intimidata de rivali in ceea ce priveste productia in limba engleza.

Potrivit termenilor acordului, Bertelsmann va detine 53% din noua companie, in timp ce Pearson isi rezerva restul, de 47%. Primul va continua sa detina exclusivitatea pe piata germana, iar Pearson, cea vizand materialele educative la nivelul pietei mondiale.

Avand in vedere ca "uriasul" creat in acest mod reprezinta a patra parte din totalul de carti in limba engleza vandute in lumea intreaga, exista posibilitatea ca asupra operatiunii sa planeze un mare semn de intrebare, in ceea ce priveste eventualitatea intervenirii antitrust sau a altui organism de control, stimulat mai mult sau mai putin de Hachette sau alti editori care s-ar putea simti amenintati, precizeaza sursa.

Citeste si: Cartile interzise in China, marfa de pret la Hong Kong

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.