27 oct. 2012

Putin: Cu moneda euro, UE s-a intins mai mult decat o tine plapuma

In opinia lui Vladimir Putin, adoptarea monedei unice in UE a reprezentat o eroare ce se reflecta in prezent in situatia de criza care afecteaza toate tarile membre, fara a se intrezari vreo solutie constructiva in acest context.

Vladimir Putin
"UE s-a intins mai mult decat o tine plapuma cu moneda euro", a declarat Putin, potrivit TM News, precizand ca Grecia s-ar fi putut salva de la situatia dezastruoasa in care se regaseste astazi, daca ar fi pastrat moneda sa nationala.

"Ceea ce se intampla azi in Europa este de fapt o criza de sistem, nu doar o chestiune de debite - iata de ce, tarile membre UE privesc una la alta cu stupoare, intrebandu-se reciproc ce este de facut, fara sa afle insa raspunsul la cimilitura", si-a exprimat seful de la Kremlin critica pe un ton malitios.

Mai mult decat atat, Putin a tinut sa sublinieze ca invatamintele care se trag din experienta monedei euro in UE, conduc la concluzia ca "mai intai trebuie gasit un mecanism perfect, cu adevarat functional si sustenabil si pe urma sa se evalueze posibilitatea crearii unui model similar, in spatiul fostei Uniuni Sovietice, pentru proiecte vizand uniformizarea valutara cu Bielorusia".

Continuandu-si rationamentul critic la adresa politicii aplicate de UE la nivel intraeuropean, Putin a precizat: "Cu drahma, grecii si-ar fi putut salva si relansa propria economie, in schimb, acum s-au trezit cu mainile goale, lipsiti de instrumente si impovarati de datorii".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.