25 oct. 2012

UE: a fost propus fondul impotriva saraciei

Comisia Uniunii Europene a propus constituirea unui fond de ajutor in valoare de 2,5 miliarde de euro, destinat numerosilor cetateni europeni care se afla intr-o situatie de saracie fara precedent.

Fondul, care va trebui aprobat de Consiliu si Europarlament in cadrul negocierilor vizand noul bilant pentru perioada 2014-2020, va permite efectuarea de cheltuieli pentru furnizarea de hrana, imbracaminte si bunuri de prima necesitate persoanelor sarace, relateaza agentia ANSA.

Este vorba indeosebi despre cetatenii europeni care nu dispun de o locuinta si de copiii lipsiti de acele posibilitati materiale fundamentale, care le ingaduie sa creasca sanatos si sa beneficieze de o educatie adecvata, precizeaza sursa.

Nu este pentru prima data cand o astfel de propunere a fost formulata la nivelul Uniunii Europene, dar situatia de criza care a coplesit Batranul Continent in ultimii ani, a accentuat necesitatea constituirii unui fond pentru acordarea de ajutor celor ce nu reusesc sa iasa din abisul unei saracii lucii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.