16 nov. 2012

Azi, intalnire Merkel-Putin pentru un "dialog critic"

Azi, cancelarul german Angela Merkel il intalneste pe presedintele rus Vladimir Putin: Parlamentul german a formulat o motiune critica la adresa politicii Kremlinului, care se declara deschis la dialog.

Vladinir Putin - Angela Merkel
Raporturile economice cantaresc foarte mult in acest context, motiv pentru care Merkel a decis sa efectueze o vizita presedintelui rus, la Moscova, relateaza TM News

Germania si Rusia au deschis abia ieri un nou capitol vizand parteneriatul economic, cu un schimb de asset intre BASF si Gazprom.

In incercarea de a stabili o relatie economica echilibrata, ministrul de externe german Guido Westerwelle a vorbit despre un "dialog critic deschis" cu Kremlinul, fara a ascunde divergentele de opinii cu Moscova.

"Tacerea e de argint, dar dialogul este de aur in acest caz", scria ieri Der Spiegel, invitand cancelarul german sa nu il menajeze prea mult pe presedintele rus.

La randul sau, Putin a transmis prin intermediul purtatorului sau de cuvant, un mesaj potrivit caruia se declara "deschis permanent dezbaterilor si hotarat sa nu evite nici un subiect", precizand ca Rusia e interesata de opinia cancelarului german vizand criza din zona euro.

Cu alte cuvinte: mai intai chestiunile economice, pe urma mai vedem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.