8 nov. 2012

Primele 10 tari din lume in care se traieste (mai) bine (Video)

Daca va intrebati uneori care este tara in care se traieste cel mai bine anul acesta, iata in cele ce urmeaza, clasamentul primelor 10 natiuni care se bucura de acest privilegiu.

Norvegia - primul loc in topul tarilor in care se traieste bine
Topul este oferit de editia online a cotidianului britanic The Huffington Post, care acorda un amplu spatiu acestei chestiuni, publicand rezultatele unui studiu realizat pe baza analizei a 142 de tari, tinand cont de opt parametri.

Este vorba despre situatia economica, rata somajului, posibilitatile de lansare a unei activitati private, situatia politica locala, sanatate, libertatea persoanei, siguranta si capitalul social.

Clasamentul este cu atat mai interesant, cu cat releva o noutate absoluta: pentru intaia oara, Statele Unite nu detin una din primele zece pozitii in top.

Pe primul loc in aceasta inedita competitie a bunului trai, se situeaza o tara europeana, in ciuda criticilor lansate de Casa Alba la adresa modului in care Batranul Continent isi gestioneaza problemele generate de criza: Norvegia.

Pe cel de-al doilea loc se afla Danemarca, urmata de Suedia. Locurile urmatoare sunt ocupate de Australia, Noua Zeelanda, Canada, Finlanda, Olanda, Elvetia si Irlanda, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.