20 iul. 2016

Cand armele devin instrumente muzicale (Galerie foto si Video)

Pedro Reyes este un artist mexican care si-a propus sa transforme la propriu, armele in instrumente muzicale, pentru a omagia in acest fel pacea si armonia, pe notele scrise de John Lenon.

Impreuna cu un grup de prieteni care s-au declarat entuziasmati sa-l ajute, Pedro Reyes a reusit sa obtina 6.700 de arme scoase din uz de la autoritatile mexicane, pentru a da viata unui astfel de proiect, ambitios si interesant deopotriva.

Armele utilizate la fabricarea instrumentelor muzicale provin din depozitele politiei, unde au fost transportate dupa ce au fost confiscate de la diversi criminali sau traficanti de droguri.

Acesata inedita materie prima a fost utilizata la confectionarea a 50 de instrumente muzicale, urmand indicatiile de specialitate oferite de sase muzicieni profesionisti.

Proiectul lui Reyes a fost denumit "Imagine", imprumutand titlul celebrei piese semnate de John Lenon, pe care acesti "artisti ai pacii" au interpretat-o intr-o maniera cu totul si cu totul originala, utilizand armele de foc pe post de instrumente muzicale.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.