11 dec. 2012

Imprimantele 3D isi vor lua zborul in spatiu

Imprimantele 3D isi vor lua cat de curand zborul in spatiu, pentru a se transforma in instrumentele favorite ale astronautilor care exploreaza alte planete, ori de cate ori vor avea nevoie sa produca piese de schimb sau mici componente necesare anumitor reparatii.

Tehnologia care se afla la baza acestor modele de imprimante a cunoscut in ultima perioada o evolutie remarcabila, materialele utilizabile devenind din ce in ce mai numeroase, relateaza Webnews.

Acesta este unul din principalele motive care i-au determinat pe specialisti sa evalueze posibilitatea utilizarii  rocilor lunare ca materie prima pentru "aluatul" necesar imprimantelor 3D.

In laboratoarele NASA, primele teste au inregistrat rezultate incurajatoare: materialele utilizate, prezentand caracteristici similare rocilor lunare, au permis realizarea unor cilindri de mici dimensiuni.

Cercetatorii mai au insa de clarificat o serie de aspecte vizand acest proiect, in conditiile in care nu se cunoaste rezistenta produsului final obtinut din roci lunare: acest material s-ar putea demonstra insuficient de robust pentru a fi utilizat la producerea unor piese de schimb, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.