9 dec. 2012

Papa Benedict al XVI-lea: Craciunul in vesmintele consumismului e o eroare

Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat dezamagirea in ceea ce priveste tendinta de a intampina Craciunul cu gandurile si faptele indreptate spre aspectele materiale, invasmantand una din cele mai importante sarbatori religioase crestine, in straiele consumismului.


"Intr-o societate care cade prada consumismului sub toate formele sale, Craciunul risca sa se transforme intr-un fel de sarbatoare exclusiv exterioara", a declarat inaltul prelat al Vaticanului, potrivit agentiei ANSA.

Pericolul abordarii superficiale a unuia din cele mai semnificative momente ale anului religios crestin, consta tocmai in tendinta multor persoane de a gasi satisfactie in acumularea de bunuri, uitand de semnificatia spirituala a Craciunului si de adevaratele valori pe care se cladeste o viata crestineasca demna.

"Priviti viata prin ochii credintei si cautati adapost si ingaduinta divina, in grota care a servit drept lacas nasterii Domnului", a lansat Papa Benedict o invitatie tuturor celor ce se pregatesc sa intampine Craciunul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.