22 ian. 2013

Coreea de Sud - specialistii inventeaza bateriile flexibile (Video)

Specialistii din Coreea de Sud lucreaza la un proiect menit sa introduca pe piata tehnologica un element inovativ care va fi destinat dispozitivelor electronice ale viitorului: bateriile flexibile.


Daca despre display-ul flexibil sau despre dispozitivele smartphone sau tablet flexibile deja se vorbeste mult in ambientul tehnologic, iata ca pe lista noutatilor se inscrie un new-entry: componenta care asigura alimentarea.

Technology Review dezvaluie cate ceva din particularitatile acestui proiect inovativ, atasand materialului publicat un video dedicat prezentarii Samsung Exynos 5 Octa & Flexible Display, in cadrul CES 2013.

In afara avantajelor legate de realizarea unor terminale electronice flexibile, astfel de baterii prezinta un beneficiu suplimentar: spre deosebire de rudele lor actuale, care utilizeaza polimeri sub forma lichida, acestea prezinta materiale solide la interior.

Aceasta particularitate le confera un grad de siguranta sporit, eliminandu-se complet riscul supraincalzirii, intrucat elemtele pozitive si negative nu pot intra in contact.

Productia unor astfel de componente a fost definita de autori drept o descoperire "la fel de simpla precum intinderea gemului pe paine", ceea ce-i indreptateste sa isi exprime optimismul cu privire la productia pe scara larga, intr-un viitor apropiat.

Versatile, sigure si eficiente, bateriile flexibile se anunta si economice, permitand industriei electronice sa apeleze la un nou aliat in fabricarea unor dispozitive de noua generatie, precizeaza sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.