22 ian. 2013

China - cea mai redusa crestere economica din ultimii 13 ani

Economia chineza nu a cunoascut in ultimii 13 ani o crestere mai lenta decat cea din 2012: PIB-ul Chinei a inregistrat o cota de numai 7,8%, marcand un traseu sinuos printre lumini si umbre.


Ceea ce in lumea intreaga ar insemna o performanta extraordinara, in China reprezinta asadar un motiv de ingrijorare, relateaza TM News.

2012 a fost un an dificil pentru cei ce mizau pe o crestere economica exponentiala, dar in ciuda reducerii substantiale a ritmului de dezvoltare, China si-a cimentat pozitia la nivel global, ca a doua putere economica a lumii, dupa Statele Unite.

Datele sunt impresionante daca se efectueaza o comparatie cu cele inregistrate la nivelul Batranului Continent.

Productia industriala a inregistrat un plus de 10,3%, iar vanzarile cu amanuntul au cunoscut la randul lor o crestere de 15,2%, cu o neta orientare catre segmentul produselor electrocasnice si auto.

Pentru anul 2013, previziunile sunt de asemenea, pozitive: se preconizeaza o crestere de 8,2%, chiar daca numerosi analisti au pus la indoiala in ultima perioada, cifrele comunicate de China, care descriu cadrul economic local, precizeaza sursa.

Un comentariu:

  1. Asta-mi aduce aminte de vremurile cand Ceausescu ridica in slavi realizarile Romaniei, in timp ce noi muream toti de foame in tara...

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.