25 nov. 2013

Olanda: autostrazile viitorului vor fi disponibile inca din 2013 (Video)

In Olanda, autostrazile viitorului isi vor face simtita deja prezenta inca din 2013, gratie grupului olandez Heijmans, cel care gestioneaza infrastructurile locale.

Autostrazile viitorului

Un video realizat in colaborare cu studiourile Roosegaarde, prezinta cateva din caracteristicile acestor moderne cai de rulare - un deziderat catre care multe tari ale Batranului Continent nici macar nu indraznesc inca sa viseze.

Este vorba despre anumite pasaje stradale din provincia Brabant, care incepand de anul acesta, vor fi acoperite cu ceea ce se poate numi "asfalt inteligent".

Gratie adoptarii unor solutii tehnologice create cu obiectivul de a spori gradul de siguranta si confort pentru automobilisti, autostrazile inteligente sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a asigura conditii optime de calatorie chiar si atunci cand vizibilitatea este redusa.

Semnalizarea orizontala si liniile care delimiteaza benzile de rulare vor fi luminoase, functionalitatea acestora fiind asigurata de un sistem alimentat cu energie solara, inmagazinata in timpul zilei.

Mai mult decat atat: in functie de temperatura,de-a lungul autostrazii, vor fi afisate imagini si mesaje de avertizare, care invita automobilistii la prudenta atunci cand este cazul.

Pentru vechiculele dotate cu motor electric, autostrazile inteligente vor dispune de o banda speciala de rulare, care va permite incarcarea cu energie electrica, fara a mai fi nevoie sa se opreasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.