18 ian. 2016

China se blindeaza: o noua arma balistica pe firmament

China reuseste sa se blindeze tot mai mult: o noua arma balistica ultrasofisticata a intrat in dotarea fortelor armate asiatice incepand cu anul in curs - racheta Dong Feng 26 (DF-26).

Dong Feng 26 (DF-26)
Este vorba despre o resursa considerata printre cele mai performante din punct de vedere balistic la ora actuala, DF-26 putand fi echipata atat cu proiectile nucleare, cat si cu proiectile din categoria celor conventionale, la acestea adaugandu-se si optiunea anti-nava.

Racheta poate fi lansata din cadrul unei unitati fixe, sau puate fi amplasata pe vectori mobili, cu obiectivul de a elimina diferite tipuri de tinte manevrabile si nu numai.

DF-26 are o raza maxima de actiune de 3.500 de kilometri, adica ceva mai mult decat distanta dintre granitele Chinei si baza americana instalata in Guam.

Performantele sale sunt remarcabile si din punct de vedere al vitezei de lansare si a celei de deplasare - avantaje care asigura Chinei un nou as in maneca, in chestiunea raporturilor de forte balistice la nivel global.

Potrivit specialistilor in materie, arma este prevazuta cu un sistem unic de functionare, la fabricarea caruia a fost instituit un grad maxim de precautiuni in materie de confidentialitate.

Informatia are darul sa dea noi batai de cap americanilor, care vor trebui sa reflecteze indelung inainte sa decida de a se amesteca in controversata chestiune a insulelor Paracel, disputate de o buna bucata de vreme de Vietnam, Taiwan si China, dar controlate practic de chinezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.