21 mar. 2013

21 martie - Ziua Internationala a Poeziei

21 martie a fost declarata Ziua Internationala a Poziei, de catre UNESCO, in anul 1999 - un eveniment care, din pacate, nu se bucura de prea mare atentie din partea media.


Din cand in cand, biroul de presa al vreunui centru cultural de peste hotare, publica online scurte materiale dedicate unei eventuale serate organizate ca omagiu adus poeziei si dezbaterilor literare corelate.

Romania, desi se poate mandri cu o zestre impresionanta de creatii valoroase in acest domeniu, nu acorda prea mult interes evenimentului, ca si cum ar evita sa trateze un subiect oarecum desuet, intr-o perioada in care triumfa pragmatismul.

Anul trecut, la Bucuresti, Asociatiile EURO CULTURART si OPEN ART, au organizat trei evenimente dedicate poeziei, iar Radio Romania Cultural a publicat online un material care detaliaza programul manifestarii in capitala.

Anul acesta insa, in mediul online am regasit informatii privitoare la organizarea unor evenimente omagiale la Timisoara, Alba Iulia si Botosani, capitala tarii neanuntand, in universul web, nimic interesant in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.