18 nov. 2013

Deseurile de plastic aruncate in mare ar putea deveni o resursa?

Potrivit specialistilor din cadrul companiei belgiene Ecover, deseurile din plastic, aruncate in mare, s-ar putea transforma intr-o veritabila resursa.


Ecover a pus la punct un proiect ambitios, care-si propune sa recicleze astfel de deseuri, deosebit de daunatoare ecosistemului marin, relateaza The Guardian.

Planul este simplu: utilizarea sticlelor de plastic recuperate din mare, pentru fabricarea unor noi sticle din plastic.

Ecover si-a gasit si un aliat puternic in aceasta initiativa - compania Logoplast - gata sa isi aduca la randul sau contributia la realizarea proiectului.

"Speram ca actiunea nostra sa poata face un fel de "curatenie generala" pe mare, dar nu stim inca ce cantitate de plastic vom reusi sa colectam si sa reciclam. Ne-am gandit sa oferim pescarilor o recompensa financiara, in schimbul ajutorului lor", a explicat Philip Malmberg, de la Ecover.

Exista insa si critici, care nu se sfiesc sa isi exprime dezaprobarea, sustinand ca este absurd sa se confectioneze alte sticle din plastic, cand ideea de baza este sa sa se renunte la acest tip de recipienti si sa se utilizeze materiale biodegradabile.

Citeste si: E-waste: Pretiosul tezaur ascuns in deseurile electronice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.