18 nov. 2013

SUA - albinele care trateaza SIDA

Potrivit afirmatiilor unor specialisti americani din cadrul Washington University School, albinele ar putea detine secretul formulei medicamentoase, menite sa invinga SIDA.


Este vorba despre proprietatile veninului pe care albinele il injecteaza odata cu intepatura lor, care ar putea schimba radical situatia in domeniul luptei impotriva sindromului imunodeficientei dobandite, relateaza The Sun.

Substanta introdusa in organism pe aceasta cale, ar contine, potrivit specialistilor americani, un agent chimic, in masura sa ucida virusul care provoaca SIDA.

Descoperirea reprezinta, fara indoiala, o entuziasmanta veste pentru toti cei ce activeaza in domeniul luptei impotriva acestui flagel, care secera mii si mii de vieti, pe toate meridianele lumii.

Toxina in cauza, denumita "melittina", favorizeaza perforarea "mantalei" protective a virusului, impiedicandu-l sa se fixeze pe celulele sanatoase, explica Joshua L. Hood, unul din cercetatorii care au contribuit la aceasta descoperire.

"Cu ajutorul unui gel intim special, pe baza de melittina, am putea stopa fenomenul contagierii", sustine specialistul american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.