29 mar. 2013

GW501516 - Noul tip de doping care penetreaza in lumea sportului

World Anti-Doping Agency (WADA), a lansat un semnal de alarma cu privire la un nou tip de substanta in masura sa imbunatateasca prestatiile sportive ale atletilor, cu efecte colaterale devastatoare: GW501516.

GW501516

Sub acesta sigla aparent inofensiva, care aduce mai mult cu un cod decat cu denumirea unui medicament, se ascunde un produs "machiavelic", experimentat in laboratoarele GlaxoSmithKline, atentioneaza specialistii de la WADA.

Pe piata neagra, acesta mai este cunoscut si sub denumirile Gw-501,516, GW1516 sau GSK-516.

Initial, casa farmaceutica intentiona sa lanseze produsul ca solutie destinata terapiilor aplicate impotriva obezitatii, diabetului si a altor tipuri de patologii, dar lucrurile au luat o intorsatura neasteptata.

Gratie acestei substante, muschii lucreaza mai usor si devin mai performanti, asa cum rezulta din studiul publicat de Osta Gain, ceea ce nu a lsat insensibil sectorul sportului profesionist.

Efectele colaterale insa, nu sunt de neglijat: neoplazii, carcinom de col uterin frecvent la subiectii de sex femeiesc, probleme functionale ale ficatului, tiroidei, stomacului si nu numai.

Ca urmare, GlaxoSmithKline a abandonat experimentele de laborator dedicate acestui proiect, dar GW501516 a fost eliberat deja din Cutia Pandorei: piata neagra l-a primit cu bratele deschise.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.