29 mar. 2013

Lollobrigida isi vinde bijuteriile si doneaza banii cercetarii medicale

Gina Lollobrigida a anuntat ca va scoate la licitatie, in 14 mai, la Geneva, o parte din cele mai frumoase bijuterii ale sale, urmand ca sumele incasate sa fie donate cercetarii medicale.

Gina Lollobrigida

Bijuteriile vor fi mai intai expuse la Roma, Londra si New York, a anuntat casa de licitatii Sotheby's, potrivit TM News.

Artista a decis ca donatia sa fie directionata spre cercetarea in domeniul terapiei cu ajutorul celulelor staminale.

Bijuteriile scoase la licitatie au fost create de Bulgari, intre anii '50-'60 si fac parte din colectia intitulata "Bulgari, 125 de ani de splendoare italiana", prezentata la Paris - Grand Palais - la sfarsitul anului 2010.

Gina Lollobrigida (85 de ani), a declarat ca isi dedica cea mai mare parte a timpului sculpturii, subliniind ca "un sculptor nu are nevoie de bijuterii".

Casa Sotheby's a comunicat ca din aceasta sesiune de vanzari, fac parte 22 de bijuterii, printre acestea numarandu-se si un set de cercei cu perle naturale si diamante, pe care casa estimeaza sa-l vanda pentru o suma cuprinsa intre 500 si 775 de mii de euro.

"In acest fel sustin o cauza la care tin mult - aceea a terapiei pe baza de celule staminale, la care orice copil bolnav ar trebui sa aibe acces", a precizat artista, potrivit sursei citate.

Citeste si alte informatii despre cercetarea in domeniul celulelor staminale: Elixirul tineretii - cercetatorii au descoperit ingredientul secret?


Un comentariu:

  1. excelenta alegerea fotografiei la acest material! la vremea aceea nu exista photoshop - Lolo era cu adevarat rapitoare.
    si are si un suflet bun dupa cum reiese

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.