16 mar. 2013

Papa Francisc I: As vrea o Biserica saraca, pentru cei saraci...

Papa Francisc I, intr-un discurs adresat jurnalistilor, sambata 16 martie, intr-una din impunatoarele aule ale Vaticanului,  si-a cucerit audienta de la prima fraza rostita.

Papa Francisc I
"Ah, cat as vrea o Biserica saraca, pentru cei saraci...", a exclamat papa, privind in jurul sau cu atentie.

In cuvinte calduroase, pline de speranta si subliniate cu un suras emotionant, papa a adresat jurnalistilor invitatia de a relata in materialele lor, adevarul, bunatatea si frumusetea.

"Cu totii ne aflam aici, nu pentru a vorbi despre noi insine, ci pentru a transmite oamenilor esenta credintei, cu cele trei ingrediente ale sale: adevarul, bunatatea si frumusetea, dezvaluind rostul Bisericii, sensul sau uman si spiritual, nu angrenajele politice".

In ropotele de aplauze spontane ale audientei, papa a multumit jurnalistilor sositi din 81 de tari, pentru "eforturile pe care le-au facut in ultimele zile, urmarind evolutia evenimentelor de la Vatican", aducand zambetul pe buzele celor prezenti, cu o remarca personala: "ei bine, a trebuit sa munciti din greu din pricina mea...".

Alaturi de simplitate, bunatate si intelepciune, papa Francesco pare sa detina o calitate mai putin intalnita in randurile inaltilor prelati de la Vatican, care atrage simpatia si pretuirea tuturor celor ce reusesc sa-l cunoasca: carisma si simtul umorului.

Asa se explica faptul ca, in mai toate fotografiile publicate de jurnalisti in ultima perioada, persoanele care se afla in imediata vecinatate a papei, au intiparit pe fata, un zambet larg, ca si cum tocmai ar fi ascultat o gluma buna.

Papa isi presara deseori frazele cu remarci amuzante, asa cum a dovedit inca de la prima cina alaturi de cardinalii Conclavului, cand a rostit, mai in gluma, mai in serios, pe un ton plin de bunavointa: "Dumnezeu sa va ierte pentru ceea ce ati facut".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.