3 apr. 2013

Brittney Griner - prima femeie care ar putea intra in NBA (Video)

Brittney Griner, 22 de ani, 2,10 metri inaltime si 94 de kilograme, ar putea deveni prima femeie din NBA, avand in vedere ca Marck Cuban, proprietarul Mavericks, e gata sa-i ofere o sansa.

Brittney Griner

Desi pare dificil de crezut, vulcanicul detinator al echipei de baschet Dallas Mavericks, s-a declarat dispus sa sustina "candidatura" la NBA, a tinerei Brittney Griner, care tocmai si-a incheiat cariera universitara purtand tricoul colegiului texan Baylor.

Brittney a dominat baschetul feminin pentru circa patru ani consecutivi, inregistrand performante record: un total de 3283 de puncte, 748 de stopuri si 18 cosuri "strivite", din care 11 numai in ultimul sezon.

Totusi, eventuala sa debarcare pe taramul NBA, nu ar fi o noutate absoluta: in 1979, Ann Meyers, vedeta UCLA, a incercat la randul sau o patrundere, dar Indiana Pacers nu i-a asigurat un loc in echipa.

Chiar si Brittney "va trebui sa-si castige acest privilegiu", a declarat Cuban, precizand ca nu are de gand s-o favorizeze in vreun fel, ci e hotarat sa-i dea doar o sansa.

Cu toate ca declaratiile sale se vor "reci si dure precum otelul", unui om de afaceri cu experienta lui Marck Cuban, nu poate sa-i scape aspectul legat de impactul comercial si publicitar al unei astfel de operatiuni.

Prezenta unei jucatoare deosebite in Summer League, de la Las Vegas - principalul loc de intalnire din perioada "rodajului" de vara - ar reprezenta o atractie excelenta pentru public.

"Bineinteles ca Brittney ar putea contribui la epuizarea biletelor cat ai bate din palme", a admis Cuban.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.