2 mai 2013

India: Survival boicoteaza turismul in Insulele Andaman

Survival International a lansat marti, o ampla actiune menita sa boicoteze turismul in Insulele Andaman (India), ca protest impotriva invadarii teritoriilor, populate de circa 400 de indigeni Jarawa.


Organizatia pentru drepturile popoarelor indigene, cere celor circa 200 de mii de turisti care se indreapta anual catre aceasta destinatie, sa renunte la vizitarea insulelor, relateaza TM News.

Obiectivul este de a inchide accesul turistilor la drumul care traverseaza padurea locuita de indigenii Jarawa, pentru a-i proteja de tratamentul degradant care le este rezervat, asemenea unor "animale inchise intr-un safari-park".

Survival a trimis peste 200 de scrisori, diferitelor agentii de turism, din 11 state, solicitandu-le sa anuleze pachetele care cuprind vizitarea Insulelor Andaman si a demarat o actiune de distribuire de materiale publicitare, menite sa-i convinga pe turisti sa refuze aceasta destinatie.


La inceputul anului, Curtea Suprema din India, a interzis accesul turistilor la drumul croit prin padurile indigenilor, dar regula a durat doar cateva saptamani, fiind revocata gratie unei stratageme a autoritatilor insulelor, care au modificat legile locale, pentru a permite redeschiderea acestuia.

India a declarat chestiunea de-a dreptul "stanjenitoare", dar guvernul din Andaman sustine ca strada cu pricina, reprezinta o linie importanta de legatura cu zona de Nord a insulei.


"E de-a dreptul absurd ceea ce sustin autoritatile locale - in realitate, strada n-are ce cauta acolo: localnicilor le este mult mai la indemana sa utilizeze barcile pentru a se deplasa spre nord - e un mod mult mai rapid, mai sigur si mai economic de a calatori pentru ei", a replicat Stephen Corry, directorul general al organizatiei Survival International.

"Acest degradant safari-park uman va continua sa existe, atata timp cat turistii se vor incapatana sa foloseasca strada, doar pentru a-si face poze cu bastinasii, iar noi vom continua sa protestam, pana cand oamenii vor intelege sensul profund al actiunii noastre", a precizat Corry, potrivit sursei citate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.