31 mai 2013

India va interzice expunerea in vitrine, a manechinelor in lenjerie intima

Din pricina valului ingrijorator de violente asupra femeilor, inregistrat in India, autoritatile locale intentioneaza sa interzica expunerea in vitrine, a manechinelor in lenjerie intima.

Potrivit statisticilor intocmite de specialistii de la National Crime Records Bureau (NCRB), in India are loc un viol la fiecare 20 de minute, relateaza TM News.

La sfarsitul lunii martie 2013, in registrele oficiale ale tribunalelor din aceasta tara, se inregistrau 24 de mii de cazuri de violente sexuale.

In vederea stavilirii acestei tendinte dramatice, mai cu seama in zona orasului Bombay care, dupa New Delhi, inregistreaza numarul cel mai mare de violuri, asociatia Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC), a solicitat interzicerea expunerii manechinelor costumate in lenjerie intima, in vitrinele magazinelor.

"Manechinele in tinute provocatoare, nu fac decat sa indemne la viol si pot tulbura mintile celor tineri", a declarat Ritu Tawade, consiliera care a avansat propunerea de lege.

In cazul in care va fi aprobata, aceasta reglementare va impune restrictii privitoare la "reprezentarea indecenta a femeii, atat in domeniul publicitar, cat si in reviste, publicatii, pictura sau orice alt mijloc, in scopul respectarii moralei publice".

In replica, fostul jurnalist Pritich Nandy, a contestat initiativa, afirmand ca este vorba despre o exagerare cu iz retrogradant.

"Nu m-am excitat niciodata privind un manechin, dar poate consilierii de la BMC, au aceast gen de problema", a declarat Nandy, potrivit sursei citate.

Orasul Bombay a inregistrat o medie anuala de 183 de violuri in deceniul 2002-2012, anul trecut fiind semnalata o curba ascendenta a fenomenului, cu 221 de cazuri, din care 39% savarsite asupra minorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.