1 iun. 2013

Chipuri reproduse cu ajutorul unei imprimante 3D (Galerie foto)

Imprimantele 3D par sa-si largeasca pe zi ce trece orizonturile aplicative, deschizand noi drumuri in domeniul reproducerii unor structuri si forme din ce in ce mai complexe.


Este si cazul prezentat in continuare, ce aduce in prim-plan, ideea originala a artistei Heather Dewey-Hagborg, care propune reproducerea chipurilor umane, cu ajutorul imprimantei 3D, utilizand fragmente de ADN, recoltate de pe strada.

Acest proiect a starnit insa o serie intreaga de polemici, avand in vedere ca, dintr-un rest de tigare aruncata la marginea trotuarului, sau dintr-o guma de mestecat lipita in cele mai neasteptate locuri, Heather a reusit sa creeze replici fidele ale chipurilor celor ce si-au "lasat ADN-ul la voia intamplarii".

Intr-o fascinanta serie, intitulata "Stranger Visions", artista a colectat fragmente de ADN - fire de par, resturi de unghii si orice altceva a reusit sa-i mai atraga atentia - extragand din acestea informatiile necesare pentru reconstruirea portretului subiectului-sursa, cu ajutorul unui program informatic dedicat.

O astfel de idee, nu este insa pe placul tuturor, avand in vedere ca tehnica ar putea fi utilizata si in scopuri care nu au nimic de-a face cu arta...








Un comentariu:

  1. Se poate asa ceva in Romania? platesc cat se poate :) astept raspuns pe email :
    boy_male111@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.