26 mai 2013

Italia in declin: un sfert din populatie are probleme economice

Italia pare sa paseasca pe un taram alunecos, declinul sau fiind marcat de o situatie fara precedent: unul din patru italieni, se confrunta cu grave probleme economice.

Din pricina recesiunii, in randurile populatiei din Tara Cizmei, pesimismul creste pe zi ce trece, relateaza TM News.

Perspectivele nu sunt zugravite in culori tocmai vesele: in prezent, doar 24,6% din italieni nadajduiesc intr-o imbunatatire a propriei situatii economice in urmatorii cinci ani.

23,5% nutresc in schimb convingerea ca situatia se va inrautati, iar 28,5% considera ca lucrurile vor ramane neschimbate.

Printre cele mai pronuntate semnale ale unei situatii in continuu declin, se numara faptul ca familiile care nu pot sustine cheltuieli neprevazute sunt din ce in ce mai numeroase, la fel ca cele care nu-si pot permite o saptamana de vacanta pe an.

Mai mult decat atat, majoritatea familiilor sunt in urma cu plata ratelor la credite, la facturile curente sau datoreaza statului diverse taxe, acumulate de-a lungul anilor.

Institutul de Statistica Italian, a relevat intr-unul din rapoartele sale, faptul ca italienii nu-si mai pot permite sa inlocuiasca cu usurinta produse electrocasnice precum masina de spalat, frigiderul sau aragazul, multi renuntand la telefoane si masini, stramtorati fiind din punct de vedere financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.