5 mai 2013

Tinerete fara batranete - cheia secretului se afla in hipotalamus

Cheia descifrarii secretului tineretii fara batranete, se afla la nivel cerebral, in hipotalamus - aceasta este concluzia specialistilor laboratoarelor Albert Einstein College of Medicine, din New York.

Potrivit TM News, care citeaza la randul sau publicatia The Guardian, oamenii de stiinta americani, au descoperit o metoda de a prelungi viata unor cobai cu 20%, fara inregistrarea de patologii asociate in mod normal, batranetii.

Studiul, publicat in paginile revistei de specialitate Nature, demonstreaza asadar ca imbatranirea nu este un proces pasiv, ci - fie si macar in parte - guvernat de creier.

Pe masura trecerii anilor, la nivelul hipotalamusului cobailor, se produce o catitate superioara de proteina NF-Kb - blocarea fenomenului conduce la prelungirea vietii exemplarelor testate, de la 600-1.000 de zile, la maxim 1.100 de zile; stimuland procesul in schimb, cobaii au murit inainte de a ajunge la 900 de zile.

Proteina in cauza, are rolul de a micsora nivelul unui hormon denumit GnRH, deja cunoscut in universul stiintific, drept responsabil pentru fertilitate.

Studiul deschide noi drumuri in lupta impotriva imbatranirii, prin intervenirea asupra proteinei sau a hormonului, de la caz la caz.

Specialistii manifesta insa, pentru moment, anumite rezerve vizand aplicarea metodei la om, intrucat intervenirea la nivel hormonal, impune studii complexe, menite sa evalueze eventualele efecte colaterale, daunatoare organismului, precizeaza sursa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.