Potrivit unei statistici intocmite de catre specialistii Confartigianatului Italian (Cgia), aproximativ 3 milioane de persoane lucreaza la negru pe teritoriul Tarii Cizmei, regiunea cea mai afectata de acest fenomen, fiind Calabria.
Italia: munca la negru |
Datorita cresterii semnificative a numarului muncitorilor la negru, statul italian este "pacalit" cu circa 43,7 miliarde de euro, scrie TM News.
Datele se refera de fapt, la situatia inregistrata la sfarsitul anului 2011, dar se estimeaza ca in prezent, cifrele sunt chiar mai mari, din pricina intensificarii situatiei de criza la nivel general.
Munca la negru nu mai este constituita doar din activitatile rezervate imigrantilor, ci si din cele desfasurate de pensionari sau angajati part-time intr-un al doilea loc de munca, pentru a-si rotunji veniturile de baza, mult prea mici ca sa mai faca fata nivelului de trai cu care multi italieni erau obisnuiti odinioara.
"Nimeni nu elogiaza munca la negru, mai cu seama atunci cand este corelata cu forme inacceptabile de exploatare, dar trebuie sa admitem ca, atunci cand aceste activitati nu sunt controlate de organizatii criminale, fenomenul constituie un fel de amortizator pentru loviturile dure pe care criza le da multor someri sau pensionari, care traiesc de la o luna la alta", a tinut sa precizeze Giuseppe Bortolussi, secretarul Cgia.
Citeste si: Italia: Lista completa a familiilor mafiote
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.