25 iul. 2016

RoboCarp - pestele cibernetic (Video)

Se numeste RoboCarp si este pestele cibernetic inventat de un grup de oameni de stiinta din cadrul departamentului de inginerie electrica si informatica, de la National Universiti of Singapore.

RoboCarp
RoboCarp simuleaza comportamentul unui peste in mediul sau natural, acvatic, gratie unui complex sistem de senzori si tehnologii, care-i pemit nu numai sa inoate in plan orizontal, ci si sa se scufunde si sa revina la suprafata.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, intitulat Autonomous Underwater Vehicle (AUV) si este condus de profesorul Xu Jianxin.

"Pestii-robot realizati pana in prezent in laboratoarele specialistilor, reusesc doar sa execute deplasari in plan orizontal, in timp ce RoboCarp este capabil sa se miste si pe verticala, scufundandu-se si revenind la suprafata, gratie unor aripioare speciale, asemenea modelului biologic pe care-l imita", a explicat Jianxin.

RoboCarp depaseste cu putin 1,5 metri lungime si are aproximativ 10 kilograme, iar obiectivul creatorilor sai este acela de a-l transforma intr-un instrument util la explorarea fundalelor marilor si oceanelor, cu posibilitatea extinderii aplicatiilor practice si in domeniul militar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.