29 aug. 2013

Bijuteriile din argint si efectul lor anti-bacterian

Bijuteriile din argint, preferate de multe persoane pentru aspectul lor, care denota o nobilitate sobra, fara sa stirbeasca eleganta, sunt mereu la moda.


Argintul, ca metal pretios, a constituit din cele mai vechi timpuri, un material apreciat de bijutierii cei mai iscusiti, ce s-au intrecut in realizarea unor modele de podoabe din cele mai variate si mai sofisticate cu putinta.

In prezent, nu exista casa de moda prestigioasa, care sa nu valorifice la maxim calitatile decorative ale argintului, transformandu-l in accesorii pretioase, la colectiile lor vestimentare.

In plus, in afara frumusetii deosebite a acestora, efectele benefice asupra sanatatii celor ce le poarta, au fost demonstrate de oamenii de stiinta.

Astfel, specialistii de la Boston University, au realizat un studiu de laborator, relevand eficacitatea argintului ca element anti-bacterian, publicand rezultatele obtinute, in paginile revistei de specialitate Science.

Mai mult decat atat: adaugand ioni de argint in antibiotice, s-a obtinut un efect al acestora, de 1.000 de ori mai pronuntat, chiar si impotriva celor mai rezistente bacterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.