30 aug. 2013

Steven Benner: viata pe Terra ar putea proveni de pe Marte

Steven Benner, unul dintre parintii biologiei sintetice, a afirmat ca viata de pe planeta noastra, ar putea proveni de fapt, de pe Marte.


Asta nu inseamna ca suntem cu totii "martieni" ci ca, potrivit unei ipoteze exprimate de fondatorul Institutului Westheimer pentru Stiinta si Tehnologie, Steven Benner, in cadrul conferintei de geochimica Goldschmidt, de la Florenta, o "stafeta" meteoritica ar fi purtat pe Terra primii germeni de viata.

Benner sustine ca de fapt, viata ar fi luat nastere pe Planeta Rosie, cu trei miliarde de ani in urma, transferandu-se ulterior pe Terra, la bordul unui meteorit.

Savantul este primul din lume care a reusit sa sintetizeze o gena si se bucura de o reputatie impresionanta in lumea oamenilor de stiinta, la nivel international.

Ideea este cu atat mai interesanta, cu cat in ultima perioada, programele care urmaresc colonizarea planetei Marte, au devenit la moda, dand astfel nastere unei intrebari paradoxale: oamenii incearca sa presare din nou viata, intr-un taram din care viata insasi a evadat, sau este vorba pur si simplu de o chemare la origini, mai puternica decat orice altceva?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.