25 sept. 2013

Masina timpului ne-ar putea purta doar in viitor, nu si in trecut

Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Manchester University, sustine ca este posibil sa calatorim in timp, dar intr-o singura directie temporala si anume in viitor.


In cadrul unei conferinte sustinute cu prilejul evenimentului British Science Festival, omul de stiinta britanic a afirmat ca intoarcerea in timp nu este posibila, dar ca oamenii vor avea, cat de curand, o libertate aproape deplina, pentru a face salturi in viitor.

Convingerile sale se bazeaza pe teoria generala a relativitatii, formulata de celebrul Albert Einstein, mai exact, pe ceea ce cunoastem sub denumirea de mecanismul dilatarii timpului.

In ceea ce priveste calatoriile efectuate in trecut, Cox sustine ca pentru ca o astfel de aventura sa fie posibila, ar fi necesara o "gaura de vierme" - un fel de pasaj cu rol de scurtatura in salsa spatiu-timp, dar nici chiar existenta acesteia nu ar putea garanta succesul unei astfel de misiuni.

La randul sau, astrofizicianul Eric W. Davis, din cadrul Earth Tech International Institute for Advanced Studies (ETIIAS), a declarat ca ar fi necesare "eforturi supraomenesti pentru transformarea unei gauri de vierme intr-un fel de masina a timpului".

Reprezentare schematica pentru o gaura de vierme (wormhole)
Te-ar putea interesa si: Calatoria in timp este posibila, incalcand principiul incertitudinii al lui Heisemberg

Spy-Shop.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.