13 oct. 2015

Curcuma - planta care ar putea salva multe creiere bolnave

Se numeste "curcuma" si este o planta care ar putea salva, la propriu, multe creiere bolnave, desi exprimarea ar putea fi considerata de multi, destul de nedelicata.

Curcuma sau Sofranul Indian
In realitate este vorba despre asa-numitul "sofran indian" - o planta erbacee din care se obtine ingredientul-cheie pentru preparatele de curry si coloranti alimentari pentru diverse utilizari.

Antiseptica, antibacteriana si antiinflamatoare, curcuma pare sa detina si alte proprietati benefice pentru sanatatea omului, influentand capacitatea creierului de a se vindeca singur de anumite suferinte.

Oricat ar parea de neverosimil, studiul unui grup de cercetatori germani, publicat in paginile revistei de specialitate Stem Cell Research and Therapy, demonstreaza ca substanta favorizeaza dezvoltarea de noi celule nervoase.

"Este foarte interesant faptul ca prin sporirea eficientei celulelor stem gratie  utilizarii extractului de curcuma, se poate amplifica abilitatea creierului de a se repara singur", a declarat Maria Adele Rueger, una din cercetatoarele care au contribuit la realizarea studiului.

Totusi, oamenii de stiinta tin sa sublinieze ca este nevoie inca de aprofundarea cercetarilor in domeniu, pentru a patrunde toate tainele acestui compus chimic  cu efecte surprinzatoare asupra celulelor cerebrale si pentru a identifica solutii viabile de aplicare a unui tratament adecvat in cazul unor afectiuni specifice, precum Alzheimer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.