29 sept. 2014

Spune-mi cum te parfumezi, ca să-ţi spun cu cin’ votezi

În fapt nu este vorba despre parfumul cumpărat din magazinele de specialitate, ci de mirosul natural corporal – element care, potrivit unui studiu recent, ar trăda orientarea politică a subiectului.

Oricât ar părea de neverosimil, se pare că cei ce împărtăşesc aceleaşi convingeri politice se declară atraşi de mirosul persoanelor care îmbrăţisează aceeaşi ideologie şi consideră respingător mirosul celor aflaţi în opoziţie, fără a cunoaşte iniţial orientarea politică a acestora.

Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, graţie unui experiment efectuat pe un număr de 146 de voluntari, un grup de cercetători din cadrul Universităţii Brown, a demonstrat existenţa unei legături directe între mirosul corporal şi vederile politice ale participanţilor la studiu.

Dacă vă întrebaţi de se obosesc oamenii de ştiinţă să studieze un astfel de fenomen, ei bine răspunsul este la fel de surprinzător ca şi experimentul în sine: specialiştii nutresc convingerea că pe această cale, ar putea identifica un mod nou de semnalare a compatibilităţii partenerilor de viaţă.

Când cuplurile împărtăşesc aceleaşi interese şi dezvoltă un comportament guvernat de aceleaşi valori, nutrind idealuri similare, atunci longevitatea relaţiei şi şansele de întemeiere a unei căsnicii echilibrate şi armonioase, cresc considerabil”, susţin oamenii de ştiinţă.

Explicaţia fenomenului ar avea la bază ideea potrivit căreia, afinităţile politice dezvăluite de mirosul corporal, fac parte dintr-o serie de elemente ce ţin de „atracţia inconştientă” – o chestiune destul de controversată la rândul ei, dar care pare să-şi lase amprenta într-un fel sau altul, în viaţa fiecăruia dintre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.