29 sept. 2014

Dispozitivele electronice in avion: EASA da unda verde la utilizare

European Aviation Safety Agency (EASA) a dat unda verde la utilizarea dispozitivelor electronice in timpul calatoriei cu avionul, stabilind ca nu exista riscuri corelate.

Unda verde la utilizarea dispozitivelor electronice in avioanele de calatori
Potrivit comunicatului oficial al Agentiei, dispozitivele electronice din categoria tablet, smartphone & co, pot fi utilizate de pasageri fara grija in timpul zborului, intrucat nu prezinta pericole pentru siguranta calatoriei.

Ramane insa la latitudinea fiecarei companii aeriene in parte, sa decida daca e cazul sa renunte la restrictiile impuse pana acum calatorilor, din acest punct de vedere.

Nu este o hotarare usor de adoptat, considerand ca in ciuda puternicei tentatii de a raspunde pozitiv cererii specifice insistente a calatorilor, responsabilitatea unui eventual accident datorat interferentelor, revine in exclusivitate companiei transportatoare.

Uriasa gama de dispozitive disponibile in prezent este cu neputinta de testat in proportie de 100%, ca sa nu mai vorbim de surprizele pe care le-ar putea rezerva produsele similare ce urmeaza sa penetreze piata in viitor.

Anumite companii aeriene permit deja utilizarea dispozitivelor electronice pe durata zborului, blocand insa apelurile pentru convorbiri telefonice directe, pentru a impiedica instalarea unei atmosfere galagioase in avion, care ar transforma calatoria intr-un adevarat cosmar pentru pasageri si personal, deopotriva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.