11 ian. 2016

Berea: cine zice ca nu-i buna, se complace in minciuna

Ideea potrivit careia berea are doar darul de a ne balona, transformandu-ne intr-un soi de dirijabile pe doua picioare, pare sa fie complet eronata: berea este un veritabil panaceu pentru organism.

Berea - benefica pentru organism
Cel putin aceasta este convingerea specialistilor din cadrul institutului Agroquimica y Tecnologia de Alimentos din Valencia, care au realizat un studiu ce demonstreaza proprietatile benefice ale berii asupra sanatatii.

Cea mai eficienta in acest context este berea artizanala, obtinuta fara a apela la procesul de pasteurizare, deci pastrandu-i intacte caracteristicile organoleptice care interactioneaza pozitiv cu organismul uman.

In general, se poate spune ca aportul de calorii depinde de tipul de bere consumata, dar dintre toate tipurile de bauturi alcoolice aflate in topul preferintelor consumatorilor, berea prezinta cel mai scazut nivel de calorii.

In plus, nu contine grasimi si constituie un veritabil aliat impotriva tumorilor, gratie concentratiei sale de hamei – ingredientul cheie care-i confera si alte proprietati benefice, fiind un puternic sedativ nervos, tonic-aperitiv, afrodisiac, diuretic si calmant al durerilor aparute la nivelul aparatului genital feminin.

Mai mult decat atat: consumata cu moderatie, ajuta la imbunatatirea activitatii rinichilor, fara a altera echilibrul dintre lichidele si sarurile minerale prezente in corp, inhiband procesele de formare a calculilor renali.

Specialistii sustin ca nu s-a demonstrat inca pe cale stiintifica o legatura directa intre consumul de bere si rotunjimile din jurul taliei, atata vreme cat se respecta limitele moderatiei si bunului simt, asa cum de altfel este valabil si pentru orice tip de mancare in general.

Lucrurile nu se opresc aici: berea constituie si un ingredient de top in categoria noilor metode de ingrijire corporala din cadrul unor hoteluri de lux, care pun la dispozitia oaspetilor lor veritabile sali de tratament si relaxare, cu bai corporale in bere, masaje si consum de halbe spumoase la discretie. 

SPA cu bere

Un astfel de paradis al iubitorilor de bere se afla si in Praga, hotelul „The Beea Spa Bernard” oferind spa-uri dedicate, care promit intinerirea pielii si alungarea stresului.


Terapiile specifice sunt cunoscute din vechime si se bazeaza doar pe ingrediente naturale. Berea servita la noi este produsa printr-o metoda traditionala, ce implica utilizarea celui mai ales soi de hamei din Cehia”, sustin proprietarii. 

Baie in bere


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.