12 ian. 2016

Hyperloop – de la 0 la 540 km/h in doua secunde (Video)

Testele la faimosul proiect Hyperloop, al miliardarului Elon Musk, vor fi demarate in primul trimestru al anului 2016, anuntand intrarea intr-o noua era a vitezei pentru sectorul transporturilor.
Hyperloop


Parintele vechiculului care va putea atinge viteza de 540 km/h in doar doua secunde este Elon Musk, cel ce a transformat masinile electrice Tesla intr-o realitate strivitoare pentru concurenti.



Noul sistem de transport in comun imaginat de Musk a inceput sa prinda forme concrete, promitand lansarea in trafic a unei capsule de pana la 28 de pasageri, desprinsa parca din filmele stiintifico-fantastice.



Hyperloop intra in scena asadar la inceputul anului in curs sub forma de prototip, cu obiectivul de a asigura in viitor, calatoria de la Los Angeles la San Francisco in mai putin de 30 de minute.



Testele vor fi efectuate insa pe teritoriul Mountain View Industrial Park, care gazduiesc deja structurile de baza pentru punctul de plecare, lungimea traseului de proba fiind estimata la doar trei kilometri pentru inceput. 

Hyperloop concept
Daca va intrebati cand isi va face Hyperloop aparitia in peisajul urban, ei bine, echipa de specialisti care lucreaza la acest proiect estimeaza ca vechiculul va putea fi cu adevarat introdus in trafic abia in anul 2020. Pentru aceasta este necesar ca mai intai sa se puna la punct toate elementele care definesc siguranta deplina a tehnologiei specifice.



Cand este vorba despre tehnologii futuriste, termenele sunt insa relative – Elon Musk este la fel de fascinat si de celalalt proiect al sau – Space X – chiar mai ambitios decat Hyperloop, ambele directii solicitand o multime de resurse nu tocmai simplu de accesat, chiar si pentru un miliardar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.