9 ian. 2016

Delta Dunarii - noi strategii pentru dezvoltarea durabila

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Delta Dunarii va beneficia de o noua investitie strategica, de peste 13 milioane de lei.

Delta Dunarii
Este vorba despre un proiect de dezvoltare durabila a uneia din cele mai frumoase zone ale tarii, gratie unei finantari nerambursabile obtinute din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

La baza elaborarii cadrului strategic ce vizeaza un teritoriu de peste 7000 km2 , se plaseaza analiza nevoilor si prioritatilor de dezvoltare pana in anul 2030, ce se vor concretiza in proiecte integrate.

Cuvantul cheie este „integrat”, pentru ca vorbim despre un set de proiecte coordonate care vor fi finantate in toate localitatile din zona Deltei Dunarii, si nu de proiecte disparate”, a precizat Sirma Caraman, secretar de stat in MDRAP.

Zona vizata gazduieste circa 184 de mii de locuitori, incluzand 38 de unitati administrativ-teritoriale din Rezervatia Biosfera Delta Dunarii, judetele Tulcea si Constanta. 

Delta Dunarii - un tezaur inestimabil
Investitia este cat se poate de binevenita, avand in vedere ca Delta Dunarii plaseaza tara noastra pe cel de-al treilea loc in lume din punct de vedere al biodiversitatii, asigurand habitatul a peste 5.400 de specii de animale si plante.

Rezervatia reuneste 30 de tipuri de ecosisteme, constituind asadar un veritabil tezaur de o inestimabila valoare pentru patrimoniul natural mondial, gazduind un mare numar de specii de pasari, mamifere si pesti, strict protejate prin Conventia de la Berna.

MDRAP va ramane implicat in procesul de implementare a investitiei teritoriale integrate pentru a sprijini institutiile cu responsabilitati in implementarea strategiei”, a subliniat Sirma Caraman. 

Delta Dunarii si minunatiile sale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.