8 ian. 2016

Hidromelul - un vin suav pentru sanatatea ta

Se numeste hidromel si este un vin suav, usor alcoolizat, obtinut din miere de albine prin fermentare lenta, gratie unei metode speciale, care-i garanteaza calitatea ireprosabila.

Hidromel
Originile vinului obtinut din miere se pierd undeva in vechime, civilizatiile antice cunoscandu-l ca un veritabil elixir al tineretii, motiv pentru care il denumeau „hrana zeilor”.

Aceasta bautura alcoolica fina nu si-a pierdut nimic din minunatele sale proprietati de-a lungul istoriei – astazi se numara printre vinurile care satisfac o gama larga de consumatori, plasanduse ca „tarie” intre bere si vinul de struguri.

Din punct de vedere al compozitie, hidromelul rezerva surpriza unei concentratii majore de vitamine si enzime, cu proprietati curative deosebite, dar si cu darul de a innobila mesele festive, pe post de protagonist.
Sec, dulce sau sampanizat, gratie savoarei sale speciale si a parfumului suav, este un excelent vin pentru o cina romantica, sau pentru un picnic, deopotriva.

Cat despre proprietatile sale terapeutice, lista este lunga: intervine cu succes in diverse afectiuni digestive, respiratorii si cardiovasculare, e afrodisiac, relaxant, stimulent hormonal, combate menopauza prematura, inapetenta, carenta de vitamine, guturaiul si durerile de gat.

Insusi parintele medicinei, Hipocrate, il recomanda „in tot cursul bolilor acute, fiind mai putin indicat celor cu bila amara si cu hipertrofii viscerale”; mai mult decat atat, consumul de hidromel este indicat si in convalescentele de orice tip.

Ca o curiozitate cu valente artistice, hidromelul a reprezentat din cele mai vechi timpuri, o veritabila sursa de inspiratie, constituind tema unora din cele mai frumoase legende, cum ar fi de pilda istoria vikinga, potrivit careia Odin l-a doborat in lupta pe Suttung, pentru a-si adjudeca pretioasa „licoare magica”, pe care a scuns-o intr-un loc tainic, pentru ca sorbind din ea, sa-si hraneasca talentul poetic pe vecie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.