9 ian. 2016

Sufletul pereche: 7 secunde pentru a-ti face o impresie

Cu totii visam sa descoperim sufletul nostru pereche, chiar daca stim bine ca oricat ne-am stradui, pentru asta avem nevoie si de o mare doza de noroc pe taramul dragostei. 

Sufletul-pereche
Exista insa cei ce sustin ca in realitate, servesc doar 7 secunde pentru a ne putea lamuri in legatura cu posibilitatea de a ne afla dinaintea persoanei potrivite sau nu, astfel incat sa nu cumva sa pierdem timp pretios, complicandu-ne in relatii care se anunta dezastruoase inca din start.

Este vorba mai exact despre o serie de informatii cuprinse in lucrarea Straight Talking, semnata de Dr. Linda Blair, in care ni se explica importanta primelor 7 secunde scurse din momentul in care facem cunostinta cu o persoana.

Multi dintre noi se limiteaza sa-si spuna in gand „imi place” sau dimpotriva „ah, ce nesuferit(a)”, fara a despica firul in patru, dar la randul nostru suntem evaluati dupa criterii absolut identice de interlocutorul nostru.

Sa fie oare nevoie de numai 10 pasi?

In opinia autoarei britanice, pentru a ne asigura succesul e suficient sa parcurgem zece pasi pe cat de simpli, pe atat de importanti:

Desi ar putea parea absurda atentionarea, prima conditie este sa... avem respiratia proaspata. Urmeaza sa tragem adanc aer in piept si abordam discutia cu o atitudine pozitiva. 

La fel de important este sa ne mentinem spatele drept, fara a aborda insa tinuta rigida a unuia care a inghitit un baston. Fruntea sus si infatisarea relaxata ajuta la concentrarea atentiei asupra lucrurilor semnificative. 

Nu in ultimul rand, pare sa se bucure de mult succes gestul inchiderii telefonului mobil, chiar daca facem parte din categoria celor mai impatimiti utilizatori. 

Zambetul cald si sincer constituie un veritabil sol de pace, iar stragerea de mana e binevenita atunci cand se face cu toata palma si nu utilizand doar varfurile degetelor. 

Daca reusim sa ne demonstram buni ascultatori avem sanse mai mari sa ne cucerim interlocutorul, decat daca-l bombardam cu discursuri sofisticate. 

In plus, suntem sfatuiti sa pastram o anumita distanta fata de persoana respectiva, care sa-i asigure senzatia de confort si siguranta si sa nu devenim sufocati, intrand prea mult in zona sa intima.

Suntem invitati de asemenea, sa ne pastram calmul, sa utilizam un limbaj decent si sa ne straduim sa ignoram senzatia de neincredere reciproca, incercand sa apelam la un ajutor pretios, cunoscut de cand lumea: complimentul.

Intrebarea de incuietoare este insa: chiar si in situatia in care ne facem lectiile bine, am putea comprima cu succes toate aceste indicatii in cele sapte secunde initiale? Daca raspunsul este pozitiv, atunci e limpede ca suntem cucceritori innascuti si nu prea mai avem nevoie de sfaturi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.