8 ian. 2016

Fly-Bag: ambalajul anti-bomba pentru bagajele din avion

Dupa numeroasele atentate soldate cu victime umane, iata ca a fost inventat si un accesoriu menit sa protejeze avioanele cu pasageri de eventuale bombe ascunse in bagaje: ambalajul Fly-Bag.

Fly-Bag
Este vorba mai exact de un produs realizat de o echipa de specialisti italieni, cu scopul de a izola eventualele explozii provocate de bombe artizanale sau alte tipuri de dispozitive distructive introduse de teroristi in bagaje.

Fly-Bag este un soi de sac de dimensiuni considerabile, confectionat din fibre textile piramidale, supuse unui tratament chimic special, in masura sa confere produsului o rezistenta deosebita la solicitari mecanice si la soc.

Sacul, prevazut cu un fermoar special, prezinta proprietati asemanatoare unei veste anti-glont, fiind dotat la nivel structural cu nanomateriale, fara de care nu ar fi posibila obtinerea unei astfel de performante.

Bagajele depozitate in cala avionului ar putea fi asadar introduse intr-un astfel de ambalaj izolator, care are proprietatea de a amortiza unda de soc provocata de o eventuala explozie interna.

In contextul unor evenimente tragice de tipul celui petrecut recent, in urma caruia avionul rusesc prabusit in Sinai, in 31 octombrie 2015, s-a soldat cu numeroase victime umane, se apreciaza ca zborurile de calatori constituie o categorie de tinte alese cu precadere de teroristi pentru actiunile lor distructive.

Un motiv temeinic pentru ca Fly-Bag sa obtina rapid certificatele necesare spre a putea fi comercializat curand pe scara larga, atat in format mare, cat si in format de dimensiuni reduse, destinat bagajelor de mana, subliniaza specialistii italieni care au avansat aceasta noua formula de siguranta la bordul avioanelor de calatori.

Ideea ar putea fi extinsa ulterior si la nivelul altor domenii de activitate, in conditiile in care costurile corelate ar deveni accesibile tuturor celor interesati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*Va rugam utilizati un limbaj decent. Multumim.